Τα 10 κριτήρια επιλογής μίας στοιχηματικής πλατφόρμας.

Πώς επιλέγω στοιχηματική πλατφόρμα;

Η πρόοδος της τεχνολογίας και η εκτόξευση του ίντερνετ, έχουν κάνει το διαδικτυακό στοίχημα ιδιαίτερα δημοφιλές και συνεχώς νέες στοιχηματικές πλατφόρμές εμφανίζονται ή..εξαφανίζονται.

Η επιλογή της σωστής στοιχηματικής πλατφόρμας είναι πολύ σημαντική τόσο για την ασφάλεια των χρημάτων και την πληρωμή των κερδών σας, όσο και για την παικτική εμπειρία και ευχαρίστηση του παιχνιδιού.

Πριν αποφασίσετε σε ποιά στοιχηματική πλατφόρμα θα παίξετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε την προσωπική σας έρευνα συλλέγοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, ενώ είναι απαραίτητο να κατανοήσετε και τι ζητάτε από τη νέα στοιχηματική πλατφόρμα. Παρακάτω θα βρείτε τα 10 βασικά κριτήρια επιλογής μίας στοιχηματικής πλατφόρμας.

  1. Ασφάλεια & Αξιοπιστία στοιχηματικής πλατφόρμας

Το Α και το Ω. Είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε, όλα τα άλλα κριτήρια δεν έχουν καμμία σημασία αν δεν υπάρχει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ποιός θα ήθελε να βάλει τα χρήματα του σε μία στοιχηματική πλατφόρμα και σε ένα βράδυ να εξαφανιστούν σε κάποιο φορολογικό παράδεισο;

Πριν επιλέξετε που θα παίξετε πρέπει να κάνετε την έρευνα σας στις μηχανές αναζήτησης για να βρείτε στοιχεία για την στοιχηματική πλατφόρμα.

Στη συνέχεια καλό θα είναι να μιλήσετε και με άτομα που έχουν παίξει σε αυτή την στοιχηματική πλατφόρμα. Για τις στοιχηματικές πλατφόρμές με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολο να συλλέξετε πληροφορίες και από το πεδίο αξιολόγησης της σελίδας μας.

  1. Αδειοδότηση στοιχηματικής πλατφόρμας

Θα πρέπει να ελέγξετε στη συνέχεια που έχει αδειοδοτηθεί η στοιχηματική πλατφόρμα. Εάν είναι αδειοδοτημένη και στην Ελλάδα σημαίνει ότι παρέχει τις υπηρεσίες της νόμιμα, όμως αυτό δεν αρκεί. Δείτε σε ποιά αρχή έχει εκδοθεί η άδεια της και που εδρεύει. Συνήθως οι αδειοδοτήσεις σε Μεγάλη Βρετανία και τα (επίσης βρετανικά) Isle of Man και Alderney είναι ένας πολύ αξιόπιστος δείκτης αξιοπιστίας καθώς οι απαιτήσεις και ο έλεγχος είναι αρκετά σκληρός. Ακολουθούν αυτές σε Μάλτα και Γιβραλτάρ, ενώ καλό θα είναι να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν λειτουργούν υπό την CIGA, αρχή λοταρίας και παιγνίων του Κουρασάο, όπου οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσες έχουν αδειοδοτηθεί εκεί δεν είναι αξιόπιστες.

  1. Eξυπηρέτηση πελατών

Ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε την στοιχηματική πλατφόρμα που θα παίξετε είναι το τμήμα εξυπηρέτησης. Δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email, chat και τηλεφώνου αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ μην παραλείψετε να ελέγξετε και το ωράριο λειτουργίας. Στη συνέχεια καλό θα είναι να στείλετε ένα email στην στοιχηματική πλατφόρμα και να ρωτήσετε κάποιες πληροφορίες όπως πόσα χρόνια είναι στο χώρο, την ελάχιστη κατάθεση, τη διαδικασία ταυτοποίησης, που μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση διαφωνίας κ.α. ώστε να είστε βέβαιοι ότι το αρμόδιο τμήμα είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα σας.

  1. Στοιχηματικές αγορές και τύποι στοιχήματος

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας. Θα πρέπει να βρείτε την στοιχηματική πλατφόρμα που σας ταιριάζει και προσφέρει τις επιλογές που επιθυμείτε και όχι να προσαρμόσετε εσείς το παιχνίδι σας. Για παράδειγμα πολλές στοιχηματικές πλατφόρμές δεν έχουν ασιατικό χάντικαπ, συνδυασμό τελικού αποτελέσματος και over/under (πχ 1 & over2.5) ή άλλα ειδικά στοιχήματα τα οποία είναι αρκετά επικερδή για τους παίκτες. Eπίσης, αρκετές δεν προσφέρουν κάποια μη δημοφιλή πρωταθλήματα ή αθλήματα και τα οποία ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν.

  1. Live Betting

Αναμφίβολα ένα φτωχό σε επιλογές ζωντανό στοίχημα, είναι ανασταλτικός παράγοντας να παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία στοιχηματική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα του live στοιχήματος οφείλει να έχει πολλά παιχνίδια και να προσφέρονται αρκετές επιλογές. Επίσης πρέπει να προσέξετε πότε κλειδώνουν οι αγορές στο τέλος του παιχνιδιού, πόσο συχνά κλείνουν οι αγορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και πόσος χρόνος απαιτείται για να τοποθετηθεί ένα στοιχήμα. Τέλος αν η σελίδα προσφέρει και Live streaming(δωρεάν ζωντανές μεταδόσεις αγώνων) τότε η εμπειρία του ζωντανού στοιχήματος είναι μοναδική.

  1. Μέθοδοι κατάθεσης

Αφού έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω, πρέπει να επιλέξετε μία στοιχηματική πλατφόρμα στην οποία θα μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε καταθέσεις και αναλήψεις. Η Paysafecard και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια Skrill και Νeteller είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για τους παίκτες (κατάθεση με κάρτα προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές). Επίσης τα κατώτερα όρια κατάθεσης και αναλήψεις, όπως και οι χρεώσεις στις συναλλαγές είναι ζητήματα που πρέπει να ελέγξετε. Μπορείτε να δείτε όλες τις παραπάνω πληροφορίες για τις μεθόδους πληρωμής των στοιχηματικών στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας.

  1. Μπόνους στοιχηματικής πλατφόρμας

Τα μπόνους και οι προωθητικές ενέργειες είναι ένα κίνητρο που δίνουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες για να προσελκύσουν νέους παίκτες, δεν παύουν όμως να αποτελούν σημαντικό κριτήριο. Υπάρχουν αρκετές μορφές προσφορών, όπως μπόνους κατάθεσης, δωρεάν στοιχήματα ή πραγματικά χρήματα. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους και προϋποθέσεις, ελέγχοντας μεταξύ άλλων τις απαιτήσεις τζιραρίσματος (ελάχιστη απόδοση, αγορές και πόσες φορές πρέπει να τζιραριστεί το μπόνους), τις μεθόδους κατάθεσης και τους τύπους στοιχημάτων που συμμετέχουν στο μπόνους.

*** Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΕΕΠ πλέον για να δει ο καθένας τα Μπόνους κάθε εταιρίας πρέπει να κάνει πρώτα εγγραφή.

  1. Μέγιστο και ελάχιστο στοίχημα

Σε πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες ίσως τα ανώτατα όρια είναι πολύ χαμηλότερα από το μπάτζετ σας και αυτό σίγουρα θα σας εκνευρίσει, ενώ δε θα μπορείτε να ευχαριστηθείτε το στοίχημα ή να εφαρμόσετε τη στρατηγική που επιθυμείτε στο παιχνίδι σας. Σε αρκετές, εμφανίζεται η επιλογή max bet ή μέγιστο στοίχημα ακόμα και εάν δεν έχετε λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, σκεφτείτε τα πονταρίσματα σας και αναζητήστε μία εταιρία στα μέτρα σας.

  1. Κανόνες στοιχημάτων

Εάν προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο τύπο στοιχημάτων, είναι σημαντικό να διαβάσετε τους στοιχηματικούς κανόνες. Για παράδειγμα, τι θα συμβεί εάν ένας παίκτης αποσυρθεί στο τένις , ένα παιχνίδι οδηγηθεί στο μπάσκετ στην παράταση ή ακυρωθεί/διακοπεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Οι κανόνες όσο ασήμαντοι και αν σας φαίνονται στο τέλος πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.

  1. Αποδόσεις

Οι υψηλές αποδόσεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του online στοιχήματος, όμως υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές που έχουν μεγάλη γκανιότα. Εάν τοποθετείτε στοιχήματα αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα, θα πρέπει να δείτε και πότε οι εταιρίες βγάζουν τις αποδόσεις, γιατί πολλές φορές κάνουν λάθη τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευθείτε.

Τα παραπάνω κριτήρια είναι αρκετά σημαντικά για την επιλογή της βασικής σας στοιχηματικής πλατφόρμας, στην οποία θα παίζετε ευχάριστα, δίκαια και με αξιοπιστία.

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03